Pääsiäisherkkuja

Jatketaan vielä pääsiäisaiheisella tekstillä! Tänään nimittäin ajattelin pitkästä aikaa jakaa muutaman ruokareseptin. Aloitan eilisessä tekstissäkin vilahtaneesta kanapiirakasta, josta siis tuli tämän näköinen:Tekemiseen tarvitset:1 dl vehnäjauhoja1 dl perunajauhoja½ dl kaurahiutaleita1 tl leivinjauhetta1 dl maitoa1 dl pullomargariiniaTÄYTE2 sipulia300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita1 tl currya1 tl öljyä tai pullomargariinia100 g yrttimaustettua tuorejuustoa2 paprikaa1 säilykepersikan puolikas½ tl mustapippuria¼ tl suolaaPINNALLE2 dl maitoa1 kananmuna1 dl juustoraastetta1. Tee pohja sekoittamalla ainekset nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.2. Pilko sipulit ja kuullota silppu rasvassa broilerisuikaleiden ja curryn kanssa. Lisää pannulle tuorejuusto, pilkotut paprikat, kuutioitu persikka ja mausteet. Sekoita, kunnes massa on tasaista, mutta älä keitä.3. Sekoita maito ja kananmuna. Levitä broileritäyte pohjan päälle ja sen päälle munamaito. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225°:ssa 30 min.
Sitten on toisen suolaisen piirakan vuoro! Maanantain tein tonnikalapiirakan töihin koeaikani päättymistä juhlistaakseni. Päädyin tekemään piirakan tätä ohjetta hyödyntäen. Siitä tuli tämän näköinen:Piirakkaan tarvitset:2,5 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta0,5 tl suolaa1 prk