Porvoo päivä Casa Mimin kanssa

*Takki saatu KappAhl

casamimi, porvoo, ystävät,

Olipa kiva saada Casa Mimi päiväksi Porvooseen. Tuli taas sukkuloitua omassa kotikaupungissa kuin ”päiväristeilyllä” Porvoossa. Enkä lakkaa iloitsemasta siitä, miten upeita ystävyyssuhteita on kehittynyt blogin myötä. Kyllähän toki sivutaan joskus keskustelutuokiossa blogejakin, mutta pääsääntöisesti jutellaan ihan kaikesta, mistä ystävien kesken tuleekin juteltua.

Päivä oli harmaa, mutta mieli aurinkoinen. Mahtavaa oli syödä ulkona kenties viimeistä kertaa.

Shaaliin kääriytyessä vielä kevyesti menee terassikahvit ja sapuskat. Vielä ehtii tulla Porvooseen vaikka viikonlopuksi terassielämää viettämään.

Gabriel 1763 löytyy vanhan kaupungin sydämestä ja on tunnettu erityisesti pitsoistaan: joissa täytteenä voi olla mm. tryffeliöljyä, etanoita tai siian mätiä. Pitsoilla on hauskat porvoolaiset nimet: Kirkko, Pellinki jne.

Kippis kenties viimeisille terassisyöpöttelyille tänä vuonna, kippis ystävyydelle. <3

Lounaaseen kuuluva salaattipöytä on herkullinen.

Välillä tarkeni mekolla ja välillä piti heittää takki niskaan.

Porvoolaista taidetta.

Että meitä nauratti Sarin kanssa, ensin saman väriset kynsilakat ja vielä samanlaiset vihkisormukset. Ei ole kenellekään muulla pistänyt silmään identtiset sormukset: jotka mahdollistaa niin hopea, valkokulta, kuin keltakultakorujen yhdessä käyttämisen. Toisaalta onneksi nykyään voi sotkea koruja jo ihan miten päin tahansa, toista oli silloin, kun sormukset omaan sormeen suhahti. Eikä muuten enää suhahda ihan helpolla pois, kiitos +20kg.

Cafe Cabriole best ja tämä herkullinen suolakinuskimutakakku, kermavaahtomarjahässäkkä maksoi vain 5€. Kannattaa todellakin poiketa Cafe Cabriolessa kakkusilla, lounaalla tai suolaisella piirakalla Porvooseen tullessa. Sijaitsee bussiasemaa vastapäätä.

Ne Porvoon kauniit puutalot.

Omg mikä jälkkäri.

Pakko vinkata vielä Niin mua myymälästä, jossa myydään kunnon retrokamaa. Vaatteet on aseteltu vielä selkeästi vuosikymmenten mukaan. Löytyy niin 40-luvulta, kuin kasari, ysärivaatteita jne. Aivan mieletön kauppa, niin hieno, että sanoin myyjälle, että teidän tulisi pyytää pääsylipun hinta myymälään tullessa.

Tänne voit lahjoittaa myös vanhoja vaatteita, ne pestään ja kunnostetaan. Vaatteiden hinnat eivät päätä huimaa. Sari löysi kauniin pehmeän suomalaisen mokkahameen ja minä taas ostin tyttärelle tämän Adidaksen kasaripaidan.

Lämpimästi kaikille tervetuloa Porvooseen herkuttelemaan ja Niin mua liikkeeseen ällistymään, nauttimaan ja ihmettelemään. Kiitos Sari kun kävit, kyllä piristi tämä kohtaaminen.

Oikein sydämellistä loppuviikkoa kaikille. <3